Загальна екологія : підручник - Соломенко, Людмила Іванівна; Боголюбов, Володимир Миколайович; Волох, Анатолій Михайлович; Volokh, Anatolii (Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2018)
У підручнику розглянуто найважливіші теоретичні питання і розділи з навчальної дисципліни «Загальна екологія»: аутекологія, демекологія, синекологія, основи біосферології та елементи еволюційного вчення і прикладної екології. Вміщено практичні заняття та короткий термінологічний словник, які сприятимуть глибшому осмисленню теоретичного матеріалу, виробленню навичок його практич-ного застосування. Буде корисним для студентів, що навчаються за екологічними, біологічними, технічними і лісотехнічними спеціальностями, а також для аспірантів, викладачів і всіх, небайдужих до актуальних питань екології і збереження довкілля.
Keywords: ЕКОЛОГІЯ ЯК НАУКА; АУТЕКОЛОГІЯ; ДЕМЕКОЛОГІЯ; СИНЕКОЛОГІЯ; БІОСФЕРОЛОГІЯ; СЛОВНИК ЕКОЛОГІЧНИХ ТЕРМІНІВ