Технічне забезпечення аграрного виробництва: еколого-економічний аспект - Грицаєнко, Ігор Миколайович; Грицаенко, Игорь Николаевич; Hrytsaienko, Ihor; Грицаєнко, Галина Іванівна; Грицаенко, Галина Ивановна; Hrytsaienko, Halyna (ТДАТУ, 2021)
UK: Мета статті – дослідити забезпечення технікою сільськогосподарських товаровиробників з врахуванням еколого-економічних критеріїв. У дослідженні використано діалектичні методи пізнання, у тому числі монографічний (аналіз наукових публікацій щодо технічного забезпечення аграрного виробництва, його сталого розвитку, впливу техніки на навколишнє середовище) та абстрактно-логічний (теоретичні узагальнення та формулювання висновків) методи. Досліджено наявність та купівлю сільськогосподарської техніки, а також взаємозв’язок капітальних інвестицій в машини, обладнання, інвентар та транспортні засоби з обсягами викидів забруднюючих речовин пересувними джерелами. Визначені можливі ризики негативного впливу на навколишнє середовище, які можуть проявлятися на різних етапах використання сільськогосподарської техніки, запропоновано шляхи їх подолання. EN: At present, a comprehensive study of the formation of the latest system of logistics, the introduction of innovative types of equipment, the development of organizational and economic mechanism of innovation-oriented development of agricultural production, taking into account the environmental and economic aspects. The purpose of the article is to investigate the provision of machinery to agricultural producers, taking into account environmental and economic criteria. The study uses dialectical methods of cognition, including monographic (analysis of scientific publications on the technical support of agricultural production, its sustainable development, the impact of technology on the environment) and abstractlogical (theoretical generalizations and formulation of conclusions) methods. RU: Цель статьи – исследовать обеспечение техникой сельскохозяйственных товаропроизводителей с учетом эколого-экономических критериев. В исследовании использованы диалектические методы познания, в том числе монографический (анализ научных публикаций по техническому обеспечению аграрного производства, его устойчивого развития, влияния техники на окружающую среду) и абстрактно-логический (теоретические обобщения и формулирования выводов) методы.
Technical support of agricultural production: ecological and economic aspect
Техническое обеспечение аграрного производства: эколого-экономический аспект
Keywords: технічне забезпечення; аграрне виробництво; сталий розвиток; капітальні інвестиції; викиди забруднюючих речовин; утворення відходів; еколого-економічні критерії; technical support; agricultural production; sustainable development; capital investments; pollutant emissions; waste generation; ecological and economic criteria; техническое обеспечение; аграрное производство; устойчивое развитие; капитальные инвестиции; выбросы загрязняющих веществ; образование отходов; эколого-экономические критерии