Порушення стану екологічної безпеки в результаті військових дій - Ганчук, Максим Миколайович (Харків : 2022, 2022)
З 24 лютого Державною екологічною інспекцією було зафіксовано більше 2000 злочинів проти довкілля та завдано шкоди більш ніж на 1,3 трл. грн. Забезпечення екологічної безпеки та безпечного навколишнього середовища під час ведення військових дій закріплено у міжнародних нормативно-правових документах: Женевська конвенція, Декларація Ріо-де-Жанейро, Консультаційний Висновок Міжнародного Суду Справедливості та ін.
Ганчук М. М. Порушення стану екологічної безпеки в результаті військових дій. Екологічно сталий розвиток урбосистем : матеріали всеукр. наук.-практ. інтернет-конференції (м. Харків, 02-03 листопада 2022 р.). Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2022. С. 88-90.
Keywords: довкілля; екологічна безпека; забруднення навколишнього середовища; негативний вплив; руйнування екосистем; радіаційна загроза