Технологічні аспекти виробництва пастили - Діденко, І. С.; Загорко, Надія Петрівна; Didenko, I.; Zahorko, Nadiia (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA: Пастила (від лат. pastillus – коржик). Характеризується приємним солодким смаком, ніжною консистенцією, основу її становлять,%: вуглеводи – 87,4, білки – 0,46 і жири – 0,03. Основною сировиною для клеєвої пастили є, кг/т: цукор-пісок – 627 – 687 і пюре яблучне – від 411 (Абрикосова пастила) до 611 (Ванільна), а також деяких сортів й інших видів пюре. Крім того, використовується патока, яєчний білок, цукроагаровий сироп, смакові, ароматичні добавки. Розроблений новий вид пастили з додаванням 1% препарату ліофілізованих культур бактерій-пробіотиків. Пастила поділяється на клейову та безклейову.
Keywords: кондитерські вироби; виробництво клейової пастили; пастила безклейова; вологість пастили; зефір