Розвиток зернової галузі в використанні сівозмін - Воронянська, Олена Владиленівна; Воронянская, Елена Владиленовна; Voronianska, Olena (Diamond trading tour, 2013)
В Україні продовжується руйнація родючого шару ґрунту. Внаслідок надмірної мінералізації і ерозії ґрунтів Україна щорічно втрачає, на думку фахівців, 32-33 мільйони тонн родючого шару, а еколого-економічні збитки перевищують 9 мільярдів гривень. Цьому сприяє значна розораність українських ґрунтів, яка складає по деяким розрахункам до 87%, що є найбільшим у Європі.
Keywords: ефективність виробництва зерна; зерно; мотивація праці; ефективна система обробки ґрунту; ерозії ґрунтів; гіпсування грунту; урожайність зернових культур; проекти землеустрою