Кредитна діяльність банків України: стан, проблеми та перспективи - Якушева, Інна Євгенівна; Якушева, Инна Евгеньевна; Yakusheva, Inna (My University, 2020)
Нарощування економічного потенціалу країни в значній мірі пов’язано з наявністю розвинутого кредитного ринку, який є вагомою часткою загального фінансового ринку, має особливості функціонування і певні переваги порівняно з іншими його сегментами. Масштабність, активність та ефективність кредитної діяльності є вирішальним фактором успішності на ринку кожної банківської установи, як класичного представника фінансового посередництва. Успішне функціонування банку передбачає постійну роботу щодо удосконалення власної кредитної діяльності, оптимізації кредитного портфелю, введення інноваційних механізмів і інструментів кредитування, розширення асортименту кредитних послуг і програм. Суттєві і постійні зміни в динаміці ринку кредитних послуг, зростання невизначеності, напруженості та ризикованості потребує перманентного моніторингу стану кредитної діяльності банківських структур, формування, обробки та аналізу масиву даних щодо кредитування для обґрунтування актуальних стратегічних рішень
Keywords: кредитна діяльність банків; економічний потенціал; кредитний ринок; фінансовий ринок