Сучасні проблеми АПК України та шляхи їх подолання - Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr (My University, 2018)
Проблему безпеки та якості харчової продукції необхідно вирішувати як на державному рівні, так і регіональному. Слід радикально змінити підхід до сертифікації продукції сільського господарства. Це глобальне завдання, а його вирішення потребує багато часу. Моніторинг або комплекс регулярних спостережень за екологічною чистотою і ступенем забруднення сільськогосподарської сировини і продуктів харчування чужорідними контамінантами передбачає не лише роботу нормативної бази, а й підготовку висококваліфікованих фахівців-аналітиків.
Keywords: АПК України; екологізація агропромислового виробництва; активізація сільськогосподарської діяльності; навколишнє середовище; вплив зовнішніх факторів; аграрний сектор; забруднення екосистеми; вплив засобів хімізації пестицидів; сертифікація продукції сільського господарства; продукти