Інтенсифікація природно-техногенних процесів у Мелітопольському районі у зв'язку з промисловим та сільськогосподарським навантаженням: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Айбєтова, Алія (ТДАТУ, 2021)
Природні умови Мелітопольського району є сприятливими для поширення та інтенсивного прояву природно-техногенних процесів, які визначаються особливостями геологічної та геоморфологічної будови, гідрогеологічними, кліматичними та гідрологічними умовами. Прояви аномальних гідрометеорологічних явищ останніх років (інтенсивна сонячна активність, зміни кількості атмосферних опадів, тощо) суттєво вплинули на стан геологічного середовища, що піддається впливу природно-техногенних процесів. Незбалансована та безсистемна господарська діяльність на територіях розвитку цих процесів та їх залучення у сферу господарської діяльності створює реальні передумови для їх активного розвитку та неминучих змін оточуючого середовища.
Keywords: техногенні явища; природні явища; геологічне середовище Мелітопольського району; вплив сільськогосподарського навантаження; вплив промислового навантаження; екологія; стан природного середовища