Аспекти методики аналізу економічної ефективності виробництва сіьськогосподарської продукції в умовах прибутковості та збитковості - Прус, Юрій Олександрович; Прус, Юрий Александрович; Prus, Yurii (My University, 2015)
UK: Управління ефективністю виробництва в діяльності підприємств виступає об‘єктивною вимогою та повинне базуватися на якісному економічному аналізі. Сучасний кризовий стан економіки України характеризується коливанням рівня економічної ефективності виробництва різних видів сільськогосподарської продукції – від прибутковості до збитковості. Це може призводити до ускладнень в інтерпретації показників, що характеризують динаміку прибутковості чи збитковості. Мова йдеться про відхилення звітного рівня ряду динаміки від його базисного рівня в умовах, коли один з рівнів характеризує прибуток, а інший – збиток. EN: It is proved that at the analysis of dynamics of profit (loss) their subtraction has the economic maintenance.
Keywords: прибутки; збитки; економічна ефективність; виробництво сільськогосподарської продукції; profit; loss; dynamics; deviations