Національно-культурна специфіка українського мовленнєвого етикету - Лаврова, I. C. (ТДАТУ, 2019)
Відновлення національної культури українського народу неможливо уявити без ґрунтовного вивчення правил мовленнєвого етикету, який є показником загального культурного рівня кожної окремої особистості та нації загалом. Норми культурного спілкування, етикетні правила часом доволі складні, їх немало. Однак, вони полегшують спілкування, стандартизують поведінку та роблять людину впевненою в собі.
Keywords: етикет; мовний етикет; мовленнєвий етикет; вітання; звертання; подяка