Шляхи удосконалення державного регулювання сільського господарства України на основі зарубіжного досвіду - Лупандіна, Г.; Застрожнікова, Ірина Володимирівна; Застрожникова, Ирина Владимировна; Zastrozhnikova, Iryna (ПВНЗ Міжнар. наук.-техн. ун-т ім. акад. Юрія Бугая, 2019)
Актуальність проблеми полягає в тому, що в сучасній Україні досі є не вирішеною низка питань концептуального та методологічного характеру, які пов’язані з дослідженням критеріїв регулювання розвитку сільського господарства та ефективної й результативної діяльності держави. Системні чинники сповільнення реформування сільського господарства досі залишаються не визначеними. Також на сьогодні підходи щодо використання у державному управлінні світових напрямів розвитку та підвищення продуктивності вітчизняного сільського господарства мало обґрунтовані
Keywords: державне регулювання; розвиток сільських територій; агропромислове виробництво; система механізмів державної підтримки