Викладання природничих дисциплін на засадах андрагогіки, хьютагогіки і фасилітації як засіб формування особистості майбутнього фахівця - Герасько, Тетяна Володимирівна; Іванова, Ірина Євгенівна; Gerasko, Tetiana; Ivanova, Iryna (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Незважаючи на широке впровадження у освітній процес цифровізації, міждисциплінарності і орієнтації на сталий розвиток, наростає проблема зниження мотивації здобувачів вищої освіти до навчання і до подальшої фахової діяльності. Формуванню стійкої мотивації до навчання і подальшої трудової діяльності відповідно до отриманої вищої освіти може сприяти застосування у викладанні навчальних дисциплін принципів андрагогіки, хьютагогіки і фасилітації. /// EN: Despite the widespread introduction of digitalization, interdisciplinarity and orientation towards sustainable development into the educational process, the problem of reducing the motivation of higher education applicants to study and to further professional activity is growing. The formation of sustainable motivation to study and further work in accordance with the higher education received can be facilitated by the application of the principles of andragogy, heutagogy and facilitation in teaching natural disciplines.
Teaching natural disciplines on the basis of andragogy, heutagogy and facilitation as a means of forming the personality of a future specialist Summary
Keywords: педагогіка; андрагогіка; хьютагогіка; фасилітація; pedagogy; andragogy; heutagogy; facilitation