Теоретико-методичні засади фахової підготовки вчителів фізики та математики в умовах освітнього інформаційного середовища: монографія - Сосницька, Наталя Леонідівна; Сосницкая, Наталья Леонидовна; Sosnytska, Natalia; Школа, О. В.; Ачкан, В. В.; Волошина, А. К.; Кірєєва, І. В.; Красножон, О. Б.; Сичікова, Я. О.; Яценко, О. С. (Донецьк: ЛАНДОН-ХХІ, 2012)
Монографію присвячено теоретичним і практичним аспектам підготовки вчителів фізики та математики для сучасної загальноосвітньої школи. У роботі розкриваються такі аспекти їхньої підготовки: сутність інформаційно- прогностичного підходу під час вивчення предметів природничо-наукового цикну; науково-теоретичні засади формування фахівців зазначеної галузі; реалізація компетентнісного підходу як основа професійної математичної освіти. Розглядаються наукові вимоги до впровадження інформаційно- комунікаційних технологій у фахову підготовку студентів педагогічних вишів.
Keywords: фахова підготовка; вчителі; фізика; сучасна освіта; інформаційно-комунікаційних технологій навчання