Методичні аспекти формування товарної політики у підприємництві - Андрєєва, Лариса Олександрівна; Андреева, Лариса Александровна; Andrieieva, Larysa (Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2018)
UK: Враховуючи постійно зростаючий динамізм умов господарювання та посилення конкуренції стають дуже важливими питання пошуку підприємствами способів (засобів, правил, методів, принципів тощо) здійснення виробничо-господарської діяльності, які б забезпечували не тільки задоволення потреб клієнтів, але й фінансову стабільність. Тому принципи і методи формування товарної політики набувають особливої уваги з боку менеджменту підприємств. Складність урахування розмаїття чинників впливу на процес планування діяльності підприємницьких структур за умов невизначеності, багатоаспектності завдань, які вирішуються під час формування товарної політики, потребують пошуку відповідних методичних принципів та аналітичного інструментарію оптимізації цього процесу з метою забезпечення підвищення економічної ефективності їх діяльності. EN: The article analyzes the current trends in the formation of commodity policy of enterprises. The use of margin analysis of break-even production as the basis for the formation of commodity policy is proposed.
Keywords: товарна політика; підприємництво; виробництво продовольства; підприємницькі структури; маркетингова результативность; стратегія підприємства; commodity policy; production; breakdown analysis; margin revenue; profit; economic efficiency