Бухгалтерський облік сталого розвитку, як новий засіб обліково- аналітичного забезпечення - Сокіл, Олег Григорійович; Сокол, Олег Григорьевич; Sokil, Оleh (My University, 2016)
На основі проведених досліджень встановлено, що поняття соціального та екологічного обліку не набули в України логічної завершеності у вигляді комплексно сформованих систем знань. Визначено, що не достатньо досліджено симбіоз даних видів обліку у такому комплексі, як бухгалтерський облік сталого розвитку. Незважаючи на це, після дослідження наукових і нормативних джерел уточнено поняття соціального і екологічного обліку сталого розвитку та сформовано визначення і модель нового для України виду обліку: «бухгалтерський облік сталого розвитку».
Sustainability accounting as a new form of accounting and analytical support
Keywords: сталий розвиток; соціальний облік; екологічний облік; бухгалтерський облік сталого розвитку; емпіричний метод; монографічний метод; метод узагальнення; абстрактно-логічний метод; концепції; облік витрат