Реалізація міждисциплінарних зв’язків фізики та електротехніки на основі математичного комп’ютерного моделювання - Сосницька, Наталя Леонідівна; Сосницкая, Наталья Леонидовна; Sosnytska, Natalia; Морозов, Микола Вікторович; Морозов, Николай Викторович; Morozov, Mykola; Онищенко, Галина Олександрівна; Онищенко, Галина Александровна; Onyshchenko, Halyna (My University, 2019)
UK: Розглядається математичне комп’ютерне моделювання різноманітних електромагнітних коливань та застосування гармонічного аналізу у електротехніці та радіотехніці. Методи моделювання дозволяють дослідити залежність характеристик електромагнітних коливань (ЕМК) від параметрів електричного кола. Використовується для моделювання процесів та побудови відповідних графіків програмне забезпечення MathCad [1]. Розглянуто також явище резонансу для вимушених ЕМК. EN: Mathematical computer simulation of various electromagnetic oscillations and the application of harmonic analysis in electrical engineering and radio engineering are considered. Simulation methods allow us to investigate the dependence of the characteristics of electromagnetic oscillations (EMC) on the parameters of the electrical circuit. The software MathCad [1] is used to simulate processes and plot the corresponding graphs. The phenomenon of resonance for forced EMCs is also considered.
Realization of interdisciplinary connections of physics and electrical engineering based on mathematical computer modeling
Keywords: математичне комп’ютерне моделювання; електромагнітні коливання; ряд Фур’є; періодичний сигнал; mathematical computer simulation; electromagnetic oscillations; Fourier series; periodic signal