Сфери та галузі застосування сталі - Іващенко, В. С. (My University, 2021)
Сталлю називають сплав заліза та вуглецю, кількість якого не перевищує 2%. Чим вище вміст вуглецю, тим більше тверду сталь одержують, але менш пластичну. У сплав також додають різні металеві та неметалічні речовини – сірку, фосфор, кремній, різні метали. Кількість і вид домішок впливає склад сталі і формує її вид. Розглянемо основні види сталі.
Keywords: види сталі; промисловість; залізо