Солестійкість сортів озимої пшениці (Triticum aestivum) української селекції - Горбачова, О. С.; Колесніков, Максим Олександрович; Колесников, Максим Александрович; Kolesnikov, Maksym; Євстафієва, Катерина Сергіївна; Евстафиева, Екатерина Сергеевна; Evstafiieva, Kateryna (My University, 2016)
Розглянуто вплив засолення на деякі сорти озимої пшениці української селекції на ранніх етапах проростання. Установлено, що сольовий стрес викликає зниження ростових показників та сухої маси проростків та коренів. Сорт Фермерка відзначився найбільшою стійкістю в незалежності від сили стресу.
Keywords: озима пшениця; сорти пшениці; селекція; зернові культури; пшениця Triticumdurum