Експлуатаційні характеристики мехатронної системи ходової частини з гідромоторами планетарного типу - Панченко, Анатолій Іванович; Panchenko, Anatolii; Волошина, Анжела Анатоліївна; Voloshyna, Anzhela; Ковязін, Олексій Сергійович; Koviazin, Oleksii; Панченко, Ігор Анатолійович; Panchenko, Ihor; Волошин, Анатолій Анатолійович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Досвід останніх років показав, що економічність і маневреність транспортних засобів можуть бути істотно підвищені при використанні гідрооб'ємних трансмісій. Такі трансмісії представлені, як правило, мехатронною системою з гідравлічним приводом, який містить один аксіально-поршневий регульований насос та один такий же, але не регульований гідромотор. Недоліком такого гідроагрегату є малий діапазон зміни навантажувального передатного відношення і обов'язкове застосування бортових редукторів з великим передатним числом, що ускладнює конструкцію трансмісії в цілому, роблячи її більш трудомісткою і дорогою у виготовленні і менш надійною в експлуатації.
Keywords: гідромашина; мехатронна система