Особливості морфологічної мінливості бичка-кругляка Neogobius melanostomus (Pallas, 1814) за різних гідроекологічних умов - Ткаченко, Марія Юріївна; Ткаченко, Мария Юрьевна; Tkachenko, Maryia; Заброда, П. М.; Zabroda, P. (My University, 2012)
UK: У зв’язку з активним розширенням ареалу існування бичка-кругляка (Neogobius melanostomus (Pallas, 1814) (Смирнов, 2001),дослідження потенціальних морфологічних змін в межах виду має важливе значення для розуміння різноманіття та широти відношення організму з середовищем. Бичок-кругляк – еврибіонтний вид, не мігрує на великі відстані, має чітку прив’язаність до певних територій водойми, тому є зручним об’єктом для дослідження морфологічної мінливості в межах водойм з різними гідроекологічними умовами. EN: The morphological variability of round goby from Taganrog Bay, Obitochnyy Bay, Utlyutskyy estuary, Kakhovsky reservoir was researched. The results suggest differentiation between samples in groups "saltwater" and "freshwater" forms. This division is associated with different hydrogeological conditions in the researched reservoirs.
Features of morphological variability of round goby (neogobius melanostomus (pallas, 1814) under different hydroecological conditions
Keywords: бичок-кругляк; ареал; еврибіонтний вид; дослідження морфологічної мінливості; виміри; визначенням дивергенції Кульбака; морські; прісноводні