Інновації як фактор економічного зростання регіону - Завадських, Ганна Миколаївна; Завадских, Анна Николаевна; Zavadskykh, Hanna; Тебенко, Віта Миколаївна; Тебенко, Вита Николаевна; Tebenko, Vita (My University, 2022)
В роботі досліджено тенденції та особливості інноваційної діяльності в Україні. Проаналізовано інноваційний розвиток Запорізької області. Визначено основні чинники, що стримують інноваційний розвиток регіону. Здійснено аналіз інноваційної активності підприємств та фінансового забезпечення інноваційної діяльності. Визначено пріоритетні напрями інноваційної діяльності в області. Обґрунтовано передумови підвищення рівня інноваційної активності підприємств Запорізької області, зокрема, на основі впровадження Smart-спеціалізації.
Keywords: інновації; інноваційна політика; бізнес-середовище; регіональний розвиток; інноваційний потенціал; конкурентні переваги; Smart-спеціалізація; високотехнологічна продукція