Система оподаткування діяльності сільськогосподарських підприємств та основні напрями її вдосконалення: кваліфікаційна робота магістра ОПП 051 «Економіка» - Ворфоломєєв, Віталій Миколайович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Податкові надходження є основою формування доходів бюджетів усіх рівнів. Їх рівень завжди є не достатнім в умовах розитку нашої країни, тому податкова політика максимально спланована на збільшення їх розміру. Проте існує і інший критерій формування податкової політики на засадах принципів оптимального оподаткування й стимулювання розвитку тієї чи іншої стратегічно важливої для держави галузі, які спонукають формувати певні особливі механізми оподаткування, в тому числі і в аграрному секторі економіки, що забезпечує продовольчу безпеку й фінансову безпеку, отримуючі суттєві надходження валюти від експортної реалізації сільськогосподарської продукції. Саме цим пояснюється багатогранність й багатофакторність податкової політики в аграрному секторі економіки в умовах територіально адміністративної реформи та визначається актуальність наукових досліджень.
Keywords: податки; податкова система; податкові режими; мінімальне податкове зобов’язання; громади