Урожайність персика різних сортів в зрошуваних умовах Південного Степу України - Савельєва, Н. В. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Персик у Південного Степу України одна з самих перспективних плодових кісточкових культур. Персик на насіннєвих підщепах по інтенсивності не поступається яблуні на карликових підщепах, і по рентабельності серед плодових культур займає друге місце після яблук, а в деяких господарствах перше. Умови та методика проведення досліджень. Дослідження проводились в персиковому саду ТОВ «Агролюкс» Запорізької області. Дослід було виконано в персиковому саду, закладеному у 2010-2011 роках на восьмі сортах персика: Єрлі Редхейвен - раннього строку достигання, Вавіловський - середньо раннього, Клоун - ранньо-середнього, Кандидатський, Посол Миру, Освіжаючий, Сатурн - середнього строку достигання, Кардинал - середньо-пізнього строку достигання. Грунти господарства - темно-каштанові. Підщепа – мигдаль. Схема розміщення дерев - 5 х 2 м, форма крони – веретеноподібна. Дослідження проводились згідно з «Методикою проведення польових досліджень з плодовими культурами», «Учеты, наблюдения, анализы, обработка данных в опытах с плодовыми и ягодными растениями»
Keywords: садівництво; персик; урожайність персика різних сортів