Методичні вказівки до курсової роботи з курсу „Загальне плодівництво” для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності Н1 “Агрономія” за ОПП «Садівництво та виноградарство» - Кузьмінець, Оксана Миколаївна; Соболь, Віктор Андрійович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
Методичні вказівки розроблено відповідно до робочої програми дисципліни «Загальне плодівництво». Видання поєднує теоретичні засади сучасного плодівництва з практичними аспектами розроблення проєктів садів і ягідників на науковій та індустріальній основі. У методичних рекомендаціях висвітлено алгоритм виконання курсової роботи, що включає обґрунтування вибору земельної ділянки, підбір сортопідщепних комбінувань для різних зон України (Степ, Лісостеп, Полісся) та проектування інтенсивних насаджень. Значну увагу приділено розрахункам потреби в матеріалах, організації території саду, системі захисту рослин та агротехнологічному плануванню з використанням засобів механізації. Визначено структуру курсового проєкту (пояснювальна записка, розрахункові таблиці, схематичний план), окреслено міждисциплінарні зв'язки та вимоги до академічної доброчесності. Матеріал орієнтований на підготовку фахівців, здатних приймати обґрунтовані рішення при закладанні високопродуктивних промислових насаджень.
Keywords: Загальне плодівництво; алгоритм виконання курсової роботи; обґрунтування вибору земельної ділянки; закладання високопродуктивних промислових насаджень