Порівняльні дослідження тягово-енергетичних показників тракторів зі ступінчастою та безступінчастою трансмісіями - Кумша, У. (ТДАТУ, 2021)
Відомо, що одним зі шляхів підвищення експлуатаційної ефективності трактора є модернізація його ходової системи шляхом використання гідрооб'ємних передач. Високі експлуатаційні якості гідрооб'ємної трансмісії були встановлені при випробуванні закордонних сільськогосподарських машин. Відзначено підвищення маневреності, різке скорочення витрат часу на технічні відходи, істотне поліпшення умов праці.
Keywords: модернізація; гідрооб'ємні передачі; гідрооб'ємна трансмісія; технічні відходи; двигун трактора; маневреність