Доцільність гранулювання і брикетування кормів для тварин і птиці - Комар, Артем Станіславович; Комар, Артем Станиславович; Komar, Artem (My University, 2018)
Сучасні умови формування економічних відносин на селі передбачають розробку та впровадження у виробництво малогабаритних енергоощадних засобів механізації, що мають високу експлуатаційну надійність. Існуючі засоби механізації, які суттєво підвищують продуктивність процесу створення повноцінних кормів та знижують його трудомісткість – мають велику масу та значну питому енергоємність. Використання таких агрегатів в невеликих фермерських господарствах призводить до необґрунтованої витрати енергії, що підвищує собівартість кормових матеріалів.
Keywords: брикетування кормів; енергоємність; розсипні комбікорми; пресування гранул