Опис до патенту на корисну модель № 129463 "Вітрогеліоенергетична установка з охолодженням фотоелектричних перетворювачів" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Стьопін, Юрій Олексійович; Степин, Юрий Алексеевич; Stopin, Yurii; Пєрова, Наталія Петрівна; Перова, Наталья Петровна; Pierova, Natalia; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Вітрогеліоенергетична установка з охолодженням фотоелектричних перетворювачів, що містить вітротурбіну, приймач сонячної енергії. Вітротурбіну встановлено в повітропроводі, який має форму однопорожнинного гіперболоїда обертання, наприклад у градирні з повітровхідними вікнами. Приймач сонячної енергії виконано у вигляді фотоелектричних перетворювачів з ребрами охолодження, розташованими в повітропроводі.
Keywords: енергетика; вітрогеліоенергетична установка; повітропровод; приймач сонячної енергії; фотоелектричний перетворювач; ребра охолодження; гіперболоїд обертання; вітротурбіна