Особливості оцінки розвитку тваринництва в особистих селянських господарствах - Кальченко, Сергій Володимирович; Кальченко, Сергей Владимирович; Kalchenko, Serhii (My University, 2018)
UK: Стаття присвячена дослідженню функціонування галузей тваринництва в особистих селянських господарствах. Обґрунтовано необхідність запровадження нових методичних підходів до оцінки результативності діяльності особистих селянських господарств. У статті запропоновано методику оцінки результативності виробничої діяльності особистих селянських господарств за допомогою індексного методу. Запропоновану методику використано для оцінки тенденцій розвитку тваринництва в особистих селянських господарствах. Визначено фактори, які впливатимуть на розвиток тваринництва в особистих селянських господарствах. RU: Статья посвящена исследованию функционирования отраслей животноводства в личных крестьянских хозяйствах. Обоснована необходимость введения новых методических подходов к оценке результативности деятельности личных крестьянских хозяйств. В статье предложена методика оценки результативности производственной деятельности личных крестьянских хозяйств с помощью индексного метода. Предложенная методика использована для оценки тенденций развития животноводства в личных крестьянских хозяйствах. Определены факторы, которые будут влиять на развитие животноводства в личных крестьянских хозяйствах. EN: The article is devoted to the study of the functioning of livestock industries in private peasant farms. The necessity of introducing new methodical approaches to the evaluation of the performance of personal peasant farms is substantiated. The article proposes a method for evaluating the effectiveness of the production activities of private peasant farms using the index method. The proposed method is used to assess the development trends in livestock farming in private farms. The factors that will influence the development of livestock farming in private farms are determined.
Specifics of assessing the development of livestock in private farms
Keywords: тваринництво; свинарство; ефективність; аграрне виробництво; особисті селянські господарства; animal husbandry; pig production; efficiency; agrarian production; personal peasant farms; животноводство; свиноводство; эффективность; аграрное производство; личные крестьянские хозяйства