Опис до патенту на корисну модель № 146494 "Контейнер для харчових продуктів" - Петриченко, Сергій Володимирович; Петриченко, Сергей Владимирович; Petrychenko, Serhii; Гвоздєв, О. В.; Олексієнко, Вадим Олександрович; Алексеенко, Вадим Александрович; Oleksiienko, Vadym (Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Контейнер для харчових продуктів містить виготовлені зі спіненого полімерного матеріалу монолітний корпус і кришку, корпус має внутрішню камеру і відкритий торець з торцевою поверхнею по периметру, торцева поверхня оснащена виступом, розташованим по периметру торцевої поверхні з боку внутрішньої камери, а кришка оснащена поглибленням, виконаним на тильній стороні кришки відповідно виступу на торцевій поверхні і з можливістю взаємодії з виступом. При цьому поглиблення утворює на тильній стороні кришки серединну і периферичну ділянки, причому серединна ділянка виконана з можливістю розміщення у внутрішній камері, а поверхня внутрішньої камери корпусу покрита термоізоляційним матеріалом. В кришці по центру виконано отвір для вакуумного ніпеля, а поверхня серединної ділянки кришки виконана з напівсферичним поглибленням, в яке вставлений пружний герметизатор з ніпелем.
Keywords: контейнер; харчові продукти; герметизатор; ніпель; корисна модель