Опис до патенту на корисну модель № 118056 "Секторний вітроперетворювач" - Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Шапоренко, Д. О.; Нетреба, Ю. Ю.; Вороновський, Ігор Богданович; Вороновский, Игорь Богданович; Voronovskyi, Ihor (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2017)
Секторний вітроперетворювач включає горизонтальну вісь обертання, шарніри та лопать. Встановлений механізм зміни кута атаки, який оснащений обмежувачем, вертикальною віссю обертання, обмежувачем сектора та додатково встановленим п'єзоамортизатором
Keywords: вітроенергетика; одержання електричної енергії; вітроколесо