Формування стійкості бізнесу під впливом економічної політики: мікро- та макроекономічний вимір - Почерніна, Наталя Вікторівна; Pochernina, Nataliia (Ізмаїл : ЦФЕНД, 2026)
UA: Розвиток бізнесу є рушійною силою економічної системи ринкового типу. У сучасних умовах глобальної нестабільності, посилення конкуренції, геополітичних викликів і трансформаційних змін у національних економіках особливої ваги набуває проблема забезпечення стійкості бізнесу. Значною мірою її розв’язання залежить від узгодженості економічної політики на рівні підприємства, галузі / регіону та країни в цілому, що й обумовлює актуальність теми. Метою даного дослідження є виявлення синергетичних ефектів механізму регулювання на мікро- та макрорівні задля забезпечення стійкості бізнесу. Стійкість бізнесу ми розуміємо як здатність суб’єкта господарювання долати перешкоди, створені внутрішніми та зовнішніми факторами, шляхом адаптації до нових умов та трансформації власної бізнес-системи на інноваційних засадах. При цьому, ми виходимо з широкого трактування поняття «бізнес», відповідно до якого йдеться про системну цілеспрямовану діяльність з виробництва благ або надання послуг з метою задоволення суспільних потреб.
Keywords: стійкість бізнесу; економічна політика; синергія; повоєнне відновлення; адаптація; сталий розвиток; інновації; економічне зростання