Відповідальне відновлення туризму: цілі мікро- та макрорівня для повоєнної України - Почерніна, Наталя Вікторівна; Pochernina, Natalia (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Економіка України, яка змушена відвоювати своє право на життя, стикнулась з викликами воєнного часу, які уже зараз вимагають пошуку рішень по відновленню втраченого потенціалу та активізації ділової активності. А для туристичної бізнесу ці виклики додалися до переліку проблем, які постали у сфері подорожей та туризму ще у період розвитку пандемії COVID-19. Тож війна виступила каталізатором інноваційних підходів до формування стратегії відповідального відновлення туризму. Метою даного дослідження є класифікація цілей відновлення туристичного бізнесу в Україні у повоєнний період від мікро- до макрорівня. Принцип системності у стратегічному планування вимагає наявності взаємозв’язку між цілями, що стосуються різних рівнів реалізації туристичного бізнесу (макрорівень – туристична сфера країни, метарівень – туристичний бізнес в межах певної території, мікрорівень – туристична діяльність окремих суб’єктів господарювання). Принцип координації вимагає ієрархічної підпорядкованості цілей, їх узгодження та збалансованості різних напрямів. При цьому, у якості глобальної мети виступає сталий розвиток як цільовий орієнтир цивілізованого поступу людського суспільства.
Keywords: реалізація заходів smart development («розумний розвиток»); туризм; інформаційна інтеграція; сталий розвиток