Использование нечеткой прогнозной модели электропотребления для ЧП «Молокозавод - Олком» - Катюха, Игорь Анатольевич; Катюха, Ігор Анатолійович; Katiukha, Ihor (ТДАТУ, 2015)
RU: В статье применен подход к определению кусочно-непрерывной нечеткой прогнозной модели электропотребления, сочетающий как формальные, так и неформальные процедуры. Показано применение разработанного критерия к задаче прогноза электропотребления предприятием. Приведена оценка точности прогноза по относительной средне-модульной погрешности. UK: В статті запропоновано підхід до визначення кусочно-безперервної нечіткої прогнозної моделі електроспоживання, яка поєднує як формальні, так і неформальні процедури. Розроблений критерій якості підбору коефіцієнтів регресії максимально повно враховує особливості довгострокових і короткострокових виробничих циклів. Показано використання розробленого критерію до задачі прогнозування електроспоживання підприємством. Приведена оцінка точності прогнозу за відносною средньомодульною помилкою.
Використання нечіткої прогнозної моделі електроспоживання для ПП «Молокозавод-Олком»
Use of indistinct expected model of the power consumption at the enterprises "Olkom"
Keywords: прогноз злектропотребления; нечеткий регрессионный анализ; критерий оценки качества регрессии; автоматизированные системы контроля; учет электрознергии