Окремі проблеми формування рівня ефективності витрат при виробництві зернових культур - Нестеренко, Світлана Анатоліївна; Нестеренко, Светлана Анатольевна; Nesterenko, Svitlana (Мелітополь: ТДАТУ, 2018)
UK: Досліджується питання впливу інтенсивності виробництва пшениці та кукурудзи на зерно на рівень економічної ефективності. На прикладі сільськогосподарських підприємств Запорізької області здійснено їх групування за величиною витрат на одиницю посівної площі. Зроблено висновок, що рівень витрат є визначальним фактором при формуванні урожайності культур. Вплив рівня витрат на величину прибутку при виробництві пшениці має нелінійний характер. При виробництві кукурудзи на зерно між величиною витрат і прибутку відмічається прямий зв'язок. EN: In today's conditions, the main direction of further growth of gross production in the field of plant growing is nitrification. It is noted that in recent years Ukraine has substantially increased both gross collections and export of grain crops. At the same time, there are significant reserves for further expansion of their production through further intensification. However, an appropriate economic mechanism should be created that will encourage producers to further increase their costs. That is what determines the relevance of the research.
Specific problems of formation of efficiency costs in the production of cereals
Keywords: динаміка урожайності; інтенсивність виробництва; ефективність; рентабельність; прибуток; crop yield dynamics; production intensity; efficiency; profitability