Інформаційний звіт про науково-дослідну роботу за 2017 р. кафедри Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф. Ю. Ялпачика - Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
Кафедра ОПХВ приймає участь у виконанні НДР ―Розробка технологій і технічних засобів для переробки і зберігання сільськогосподарської продукції та процесів і обладнання харчових виробництв, над якою працюють 18 науково-педагогічних працівників, тобто всі науково-педагогічні працівники – доктори наук, професори та кандидати наук, доценти, викладачі, аспіранти та здобувачі. В цьому році на кафедрі працювали над дисертаціями 2 аспіранти, 4 здобувачі та один докторант. Підготовлено до друку 3 збірника наукових праць. Організована міжнародна конференція. Опубліковано 2 навчальні посібника, наукова монографія, 3 закордонні статті, 26 статей у фахових виданнях України, з яких 1 – стаття у БД Scopus, 6 патентів та 107 тез доповідей зі студентами.
Keywords: зберігання зерна; зерносховище; диспергування емульсій; плодоовочева продукція