Ринок спецій в Україні: аніс, фенхель, коріандр - Легеза, Дар'я Георгіївна; Легеза, Дарья Георгиевна; Legeza, Daria; Обіход, В. Ю. (My University, 2019)
Виготовлення українських традиційних страв потребує використання різноманітних спецій. Сьогодні споживача приваблює не тільки стандартний набір із петрушки чи кропу. Використання сучасних кулінарних рецептів вимагає від кулінарів використання різноманітних сумішей у тому числі анісу, фенхелю та коріандру. Однак ринок вказаних трав не обмежується використанням лише у кулінарії. Виробництво чаїв, натуральних медичних препаратів та косметичних засобів відкривають можливості для фермерів завойовувати нові ринки збуту. З цього приводу на ринку зелені та спецій є ніша для реалізації сушених трав. Однак, неналагоджений ринок збуту, відсутність запитів супермаркетів, недосконалі відносини між виробниками трав та підприємствами, які використовують трави як сировину, відсутність інструментів маркетингу, недосконала цінова політика обмежують розвиток ринку трав в Україні
Keywords: ринок спецій; аніс; фенхель; коріандр; ринок збуту; ринок трав