Розрахунковий метод визначення поливного режиму в інтенсивних садах півдня України - Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia (My University, 2018)
UK: Інтенсифікація садівництва на півдні України стримується посушливими погодними умовами, що призводить до дисбалансу водного режиму ґрунту, внаслідок якого знижується продукційний процес плодових дерев. Дослідження щодо регулювання водного режиму чорнозему південного важкосуглинкового в інтенсивних насадженнях яблуні за різних схем посадки із застосуванням краплинного зрошення, проведені упродовж 2006-2013 рр. шляхом застосування розрахункового методу визначення строків і норм поливів, що враховують вплив сукупності метеорологічних факторів на формування водного режиму ґрунту та використання деревами ґрунтової вологи.
Keywords: садівництво на півдні України; Інтенсифікація садівництва; продукційний процес плодових дерев; поливной режим; розрахунковий метод визначення поливного режиму; підвищення врожайності