Обгрунтування можливостей нового комбінованого гичкозбирального агрегату - Ігнатьєв, Євген Ігорович; Игнатьев, Евгений Игоревич; Ihnatiev, Yevhen (My University, 2017)
UK: Цукровий буряк є основним джерелом одержання цукру в Україні. Науково-технічний пошук способів збирання гички, обґрунтування гичкозбиральних агрегатів, а також їх параметрів, дадуть змогу знизити втрати й пошкодження коренеплодів та гички при збиранні буряка, що є актуальним науковим і виробничим завданням. Метою є підвищення ефективності використання комбінованого гичкозбирального агрегату на основі розробки основних положень теорії агрегатування з максимальною продуктивністю й мінімальними енергетичними витратами. В роботі використані методи теорії математичного моделювання, теорії трактора, основ машиновикористання в рослинництві, а також складання програм і чисельних розрахунків на ПК. Проведені дослідження дозволили обгрунтувати машинно-тракторний агрегат, у складі інтегрального трактора, фронтально навішеної гичкозбиральної машини та задньоначепленого очисника головок коренеплодів від залишків гички та визначити його експлуатаційні можливості. RU: Сахарная свекла является основным источником получения сахара в Украине. Научно-технический поиск способов уборки ботвы, обоснование ботвоуборочных агрегатов, а также их параметров, дадут возможность снизить потери и повреждение корнеплодов и ботвы при уборке свеклы, что является актуальной научной и производственной задачей. Целью является повышение эффективности использования комбинированного ботвоуборочного агрегата на основе разработки основных положений теории агрегатирования с максимальной производительностью и минимальными энергетическими затратами. В работе использованы методы теории математического моделирования, теории трактора, основ машиноиспользования в растениеводстве, а также составление программ и численных расчетов на ПК. Проведенные исследования позволили обосновать машинно-тракторный агрегат, в составе интегрального трактора, фронтально навешенной ботвоуборочной машины и задненавешеного очистителя головок корнеплодов от остатков ботвы и определить его эксплуатационные возможности. EN: Sugar beet is the main source of receiving sugar in Ukraine. Scientific and technical search of ways of beet tops harvesting, justification of beet tops harvesting units, and also their parameters, will give the chance to reduce losses and damage of root crops and beet tops during harvesting that is actual scientific and production task. The purpose is increase of efficiency of use of the combined beet tops harvesting unit on the basis of development of basic provisions of machine operation theory with maximum productivity and minimum power consumption. In work methods of mathematical modeling theory, theory of tractor, machine operation bases in plant growing, and also drawing up programs and numerical calculations on personal computer are used. The carried out researches allowed to prove the machine and tractor unit, as a part of an integral tractor, frontally mounted beet tops harvesting machine and a rear-mounted root crop heads cleaner from beet tops residues and to define its operational capabilities.
Обоснование возможностей нового комбинированного ботвоуборочного агрегата
Capabilities justification of new combined beet tops harvesting unit
Keywords: буряк цукровий; гичка; збирання; комбінований агрегат; математична модель; параметри; свекла сахарная; ботва; уборка; комбинированный агрегат; математическая модель; параметры; sugar beet; beet tops; harvesting; combined unit; mathematical model; parameters