Технічна підготовка виробництва деталі «Корпус картера П10.12» в системі автоматизованого проектування з комп’ютерним аналізом в САЕ-системі COSMOSWORKS - Дьомін, Артем Олексійович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Технологічна підготовка виробництва є одним з основних етапів створення промислових виробів. Рівень ТПВ сьогодні визначає терміни випуску нової продукції, її якість і конкурентоспроможність. Тому особливої актуальності набувають питання автоматизації ТПВ. У ході виконання дипломного проекту використовувалися наступні програми: CosmosWorks, SolidWorks, PowerMill, Вертикаль-Технологія. Ці програми мають хорошу сумісність, а Вертикаль -Технологія об'єднує в собі конструкторську і технологічну документацію, що дозволяє виконувати технологічну підготовку в стислі терміни, зменшуючи трудомісткість технологічного проектування і тривалість циклів підготовки виробництва. Створена керуюча програма в пакеті програм PowerMill для деталі «Корпус картера П10.12», яка дозволяє скоротити час на виготовлення та збільшити якість роботи за рахунок концентрації операцій швидкісного фрезерування. Оцінка економічної ефективності виготовлення деталі є основним критерієм нашого проекту. При визначенні даного критерію є норма часу та собівартість механічної обробки деталі до та після використання нової технології обробки деталі. В результаті розрахунків ми отримали час необхідний для обробки деталі за новою технологією. Він складає 120,77 хв. Річна економія норми часу становить 144,22 н/год. Також було проведено розрахунок річної економії від впровадження нового технологічного процесу обробки деталі. Собівартість механічної обробки складає 287,82 грн. В рік ми економимо 1210,8 грн. Недотримання вимог безпеки призводить до того, що через деякий час роботи за комп'ютером співробітник починає відчувати певний дискомфорт: у нього виникають головні болі і різь в очах, з'являються втома і дратівливість. У деяких людей порушується сон, погіршується зір, починають хворіти руки, шия, поясниця і т.д
дипломний проєкт…бакалавра
Keywords: ТОВ «Продмаш»; Корпус картера П10.12; Інформаційні потоки в технічних службах; технологічна підготовка виробництва; Ергономічна оцінка робочого місця