Гіперболічні крайові задачі математичної фізики в напівобмеженому кусково-однорідному клиновидному порожниcтому циліндрі - Громик, Андрій Петрович; Конет, Іван Михайлович; Пилипюк, Тетяна Михайлівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Методом класичних інтегральних і гібридних інтегральних перетворень у поєднанні з методом головних розв’язків (матриць впливу та матриць Гріна) вперше побудовано єдині точні аналітичні розв’язки гіперболічних крайових задач математичної фізики в напівобмеженому кусково-однорідному клиновидному порожнистому циліндрі. /// EN: By the method of classical integral and hybrid integral transforms combined with the method of main solutions (influence matrices and Green’s matrices), unique exact analytical solutions of hyperbolic boundary value problems of mathematical physics in a semi-bounded piecewise-homogeneous wedge-shaped hollow cylinder are constructed for the first time.
Keywords: гіперболічне рівняння; початкові та крайові умови; умови спряження; інтегральні перетворення; гібридні інтегральні перетворення; головні розв’язки; hyperbolic equation; initial and boundary conditions; conjugation conditions; integral transforms; hybrid integral transforms; main solutions