Вплив вологості на технологічні показники соломи при культивуванні їстівних грибів - Мироничева, О. С. (ЖНАУ, 2013)
Досліджено вплив вологості на технологічні показники соломи пшениці для застосування у грибівництві. Встановлено, що підвищена вологість стимулює розвиток КУО мезофільної мікрофлори до 4 разів та призводить до збільшення азотовмісних сполук у 1,9 раза. Тому при заготівлі такої сировини слід враховувати початкову вологість та створювати оптимальні умови для її зберігання.
Keywords: їстівні гриби; культивування; вплив вологості