Формування доходів та видатків селищних рад в умовах фінансової децентралізації : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» - Пошивалов, Сергій Олександрович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
1. Мета кваліфікаційної роботи: оцінка фінансового стану підприємства на базі агрегованої оцінки, що визначення напрямків укріплення фінансової стійкості на беззбиткової діяльності підприємства.2. Методи проведених досліджень: внутрішній та зовнішній аналіз, вертикальний і горизонтальний аналіз; система показників, які відображають фінансовий стан та його динаміку.3. Основні результати дослідження (наукові, практичні): визначено сутність аналізу фінансового стану підприємств; охарактеризовано якісні аспекти фінансово-економічної діяльності підприємства; розкрито методику побудови агрегованої оцінки фінансового стану підприємства; охарактеризовано фінансово-економічну діяльність підприємства; здійснено оцінку ліквідності та фінансової стійкості підприємства; здійснено оцінку ділової активності та ефективної діяльності підприємства; запропоновано напрями розширення зони фінансової стійкості на підприємстві; визначені напрями оптимізації прибутку підприємства; запропоновані напрями підвищення показників інвестиційної привабливості та попередження ознак виникнення банкрутства підприємства.
Keywords: фінансовий стан; власний капітал; позиковий капітал; ліквідність; платоспроможність; ділова активність; фінансова стійкість; інвестиційна привабливість