Діагностичні аспекти оптимізації мінерального живлення плодових культур. - Малюк, Тетяна Валеріївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Останніми роками дослідження оптимального мінерального живлення плодових дерев набули особливої актуальності по всьому світу, оскільки це є основою для адекватного внесення мінеральних добрив і в результаті визначатиме економічну конкурентоспроможність виробництва фруктів та їх екологічність. Водночас діагностика живлення багаторічних рослин дуже складна, тому що у них є складна регуляція впливу зовнішніх факторів (і мінеральні добрива в тому числі) на різні процеси та врожайність.
Keywords: показники мінерального режиму ґрунтів та рослин; внесення мінеральних добрив