Стратегічний розвиток сільськогосподарських підприємств в умовах євроінтеграції - Легеза, Дар'я Георгіївна; Легеза, Дарья Георгиевна; Legeza, Daria (Мелітополь: ТДАТУ, 2018)
UK: Автор розглядає стратегічний розвиток підприємств з боку використання конкурентних переваг збуту сільськогосподарської продукції. У роботі використано метод вирівнювання трендів, показники структури та загальні методи економічного аналізу. Виявлено, що за період активізації євроінтеграційного напряму України результати збуту основних видів сільськогосподарської продукції погіршилися. Обґрунтовано основні шляхи стратегічного розвитку вітчизняних підприємств з метою посилення конкурентних позицій на внутрішньому ринку сільськогосподарської продукції. EN: Deeping of strong relations between Ukraine and the European Union resulted in meaningful changes in agriculture development and a strategic way of farms. The author notices that integration has caused the raising of the agricultural product export, but the import of value-added products overflows the internal market. The aim of the article is to base the main principles of the strategic development of agricultural market according to conditions of European integration. The author uses regular statistic methods to examine export-import volumes and implements strategic analysis to observe market threats and opportunities.
Farms’ strategic development in conditions of european integration
Keywords: конкурентні переваги; стратегія підприємств; сільськогосподарська продукція; внутрішній ринок; рентабельність; частка ринку; competitive advantages; farm strategy; agricultural products; internal market; profitability; market share