Вплив біологічних особливостей сорту і погодних умов року на диференціацію генеративних бруньок персика - Алексєєва, Ольга Миколаївна; Алексеева, Ольга Николаевна; Aleksieieva, Olha; Бондаренко, Павло Геннадійович; Бондаренко, Павел Геннадиевич; Bondarenko, Pavlo (My University, 2018)
Персик плодоносить на приростах минулого року, тому його майбутній врожай залежить від приросту поточного року і закладки на ньому генеративних бруньок, яка в свою чергу є особливістю сорту, погодних умов під час їх диференціації і зимостійкості. Від щільності закладки і розташування генеративних бруньок по довжині приросту залежить ступінь нормуючої обрізки. Тому вивчення цих показників у різних сортів персика є досить актуальним.
Keywords: персик; сорт Кримський феєрверк; сорт Ювілейний Сидоренка; сорт Редхавенрт; сорт Сказка; сорт Віренея; сорт Посол миру; ступінь диференціації генеративних бруньок; щільність генеративних бруньок; температурний режим