Виробництво кормів методом екструдування, поєднаного з гранулюванням - Червоткіна, Олександра Олександрівна; Червоткина, Александра Александровна; Chervotkina, Oleksandra; Бойко, Валентин Семенович; Бойко, Валентин Семенович; Boiko, Valentyn (My University, 2021)
Екструдовані корми, мають ряд переваг в порівнянні з традиційною, подрібненою кормосумішу, що застосовується для годівлі с/г тварин, птиці і т.д. Екструдування включає кілька процесів: температурна обробка під тиском до 40 атмосфер, механохімічне деформування і «вибух» продукту при виході гранул з матриці прес екструдера.
Keywords: екструдовані корми; тиск; температура; гранулювання