Побудова математичної моделі коливального руху фронтально встановленої гичкозбиральної машини - Булгаков, В.М.; Адамчук, Валерій Васильович; Надикто, Володимир Трохимович; Головач, І. В.; Будзанівський, М.І. (My University, 2023)
Мета. Підвищення якості роботи фронталь но встановленої гичкозбиральної машини завдяки обґрунтованому вибору її параметрів унаслідок моделювання мінімізації амплітуди кутових коли вань під час руху по нерівностях поверхні поля. Методи. Теоретичні дослідження проведено з використанням основних положень вищої мате матики і теоретичної механіки, зокрема динаміки механічної системи. Числові розрахунки та графіч ні залежності отримано із застосуванням ПК за допомогою програмних середовищ PTC Mathcad 15.0 та Grapher 20.1. Експериментальні дослідження й оброблення отриманих лабораторно-польових даних проведено згідно зі стандартними методиками.
Keywords: цукрові буряки; збирання гички; математична модель; диференціальне рівняння; амплітуда; частота; параметри