Перспективні способи диспергування жирової фази молока - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Ковальов, Олександр Олександрович; Ковалев, Александр Александрович; Kovalov, Oleksandr; Левченко, Л. В. (ХДУХТ, 2017)
Підвищення ефективності обладнання для гомогенізації молока стримується недостатньо ґрунтовними дослідженнями механізмів диспергування жирової фази молочної емульсії. Незважаючи на значну кількість існуючих теорій гомогенізації та можливих механізмів руйнування жирових кульок молока у сучасній світовій практиці не представлено високоефективного способу диспергування молочного жиру. Основна проблема при цьому полягає в створенні різниці швидкості між жировою кулькою та дисперсною фазою (молочною плазмою), достатньою для деформації та подрібнення частки жиру.
Keywords: гомогенізація; молоко; диспергування жирової фази; молочна емульсія; жирові кульки молока; дисперсна фаза; пульсаційний гомогенізатор; енерговитрати