Методика розрахунку потужності пульсаційного гомогенізатора молока - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyrylo; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; Верхоланцева, Валентина Олександрівна; Верхоланцева, Валентина Александровна; Verkholantseva, Valentyna; Левченко, Л. В. (My University, 2017)
Однією з суттєвих проблем харчової промисловості, зокрема молочної її галузі є високі енерговитрати на виробництво продукції. Крім операцій теплової обробки найвищими енерговитратами при виробництві молока є гомогенізація. Одним з шляхів вирішення даної проблеми є розробка пульсаційних гомогенізаторів, яка поєднують високу ступінь диспергування молочного жиру зі зниженими до 2-3 разів енерговитратами у порівнянні з клапанними машинами.
Keywords: молоко; гомогенізатор; формули; кульки молока; методика розрахунку