Опис до патенту на корисну модель № 124949 "Спосіб кріплення кришки до корпусу гідравлічних машин" - Панченко, Анатолій Іванович; Панченко, Анатолий Иванович; Panchenko, Anatolii; Гуйва, Сергій Дмитрович; Гуйва, Сергей Дмитриевич; Gooiva, Serhii; Волошина, Анжела Анатоліївна; Волошина, Анжела Анатольевна; Voloshyna, Anzhela; Панченко, Ігор Анатолійович; Панченко, Игорь Анатольевич; Panchenko, Ihor; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Спосіб кріплення кришки до корпусу гідравлічних машин включає з'єднання корпуса і кришки та фіксацію їх від відносного повороту навколо повздовжньої осі через наскрізні різьбові отвори у кришці. Виконують проточки на корпусі і кришці прямокутними зі зміщенням на величину буртів, ширина яких дорівнює ширині проточки, на буртах виконують шліци, а на корпусі від осі виступу до осі впадини шліцевого вінця вздовж середини проточки виконують шпонковий паз, кріплять, коли шліци кришки пройдуть шліци корпуса і опиняться навпроти проточки корпуса, а одне із наскрізних різьбових отворів у кришці співпаде зі шпонковим пазом корпусу, вкручують в нього установочний гвинт до входу у шпонковий паз, та відносним поворотом кришки і корпуса до упору нижньої частини установочного гвинта у протилежну бокову поверхню шпонкового паза установлюють шліцеві виступи кришки і корпуса навпроти один одного, з'єднуючи кришку і корпус в осьовому напрямі, та фіксують це положення стопорними гвинтами через наскрізні різьбові отвори у кришці, які проходять через середину виступу шліцевого вінця, та установочним гвинтом
Keywords: гідравлічні машини; різьбові отвори; гвинт; шпонковий паз